музика и танцТематика: Музика
Автори:
ISBN: 978-954-00-0149-4
ISSN:
Цена: 8,00лв.
Страници: 159
Описание:
Публикациите в този сборник представят материали от научна сесия, организирана в Югозападния университет "Неофит Рилски", Благоевград на 5 май 2016 година.

В публикуваните изследвания се поставят и аналитично се осмислят въпроси в областта на музиката и танца, което дава една разностранна картина на съвременното състояние на българската фолклорна традиция. Представят се достиженията на музиканти, танцьори, хореографи и педагози. Те показват пореден поглед към актуални явления в няколко научни и практически области на музикалното и танцовото изкуство, но и насочват към техни рефлексии в българското образование.

Текстовете, включени в настоящото издание, показват различни гледни точки в изследванията за музика и танц в контекста на традиция и съвременност. Те документират практики, дискутират трансформации, анализират нововъведения. Широкият диапазон от тематика, емпиричен материал, приложена методология и изводи ще са полезни както за специалисти в областта на музиката, танца, музикалната и танцовата педагогика, учители в общообразователното училище, студенти, така и за много по-голяма аудитория читатели, които се интересуват от изследваната проблематика....